Tarinamme alkumetreiltä nykyhetkeen

Ajatus yrityksen perustamisesta syntyi perustajaosakkaille Anssi Väätäiselle ja Jouni Sirolalle v. 2005 keväthangilla vietetyn Levi-reissun innoittamana. Anssilla oli muutaman vuoden verran kokemusta yrittäjyydestä jo 1990-luvun alkupuolelta, jolloin yrittäjyys oli lähes ainut keino työllistyä lama-Suomeen valmistuneelle rakennusinsinöörille. Melkein vuosikymmenen mittainen työrupeama suuren ja turvallisen suunnittelutoimiston palveluksessa nosti kuitenkin riman korkealle ryhtyä uudelleen yrittäjäksi.

Ehkä Lapin taika tai Levi-tunturin ohut ilmanala saivat yrittäjyyden riskit tuntumaan niin vähäpätöisiltä, että asuntovelkaiset nuoret miehet päätyivät Patentti- ja rekisterihallinnon kotisivuille täyttämään osakeyhtiön perustamislomaketta. Siitä se lähti.

Nimeksi valikoitui yksi Pohjois-Euroopan pisimmistä
Ensimmäiseksi meidän tuli keksiä yritykselle nimi. Kun yrityksen oli tarkoitus toimia pääosin pääkaupunkiseudulla, halusimme liittää nimeen sanan ”Helsinki”. Koska Jounin työsarkaa olivat valvonta- ja rakennuttajatehtävät ja Anssi toimi suunnittelijana, tuli nimeen saada mukaan osaamista kuvaavat sanat: ”Rakennuttaminen” ja ”Suunnittelu”. Kun toimintamme on ennen kaikkea asiakaspalvelua ja palveluiden tuottamista, oli luonnollista yhdistää nimeen ”Palvelu”. Näin syntyi vähintäänkin Pohjois-Euroopan pisin yrityksen nimi: Helsingin Seudun Suunnittelu- ja Rakennuttajapalvelu Oy.

Varsin pian meille selvisi, ettei yrityksemme nimi mahdu minkään lomakkeen täyttökenttään. Nimelle oli tehtävä jotain. Keksittiin lyhenne ”HSSR Oy”. Ikään kuin vankistaaksemme asemaamme pitkien yritysnimien joukossa, päätimme liittää HSSR-lyhenteen myös yrityksemme viralliseen kaupparekisterinimeen. Virallisesti olimme tästä eteenpäin Helsingin Seudun Suunnittelu- ja Rakennuttajapalvelu HSSR Oy. Kavereiden kesken kuitenkin pelkkä HSSR Oy.

Yläfemmat ensimmäisen tilauksen kunniaksi
Toimintamme alkoi Malminkaari 23 sijaitsevassa Konsulttitalossa syyskuun alussa v. 2005. Yrityksemme ensimmäisen toimeksiannon tilasi isännöitsijä Petri Lampinen Talohallinta Oy:stä. Kyseessä oli As.Oy Riistavuorenkuja 4 julkisivusaneerauksen suunnittelu- ja valvontatehtävät. Fiilis ensimmäisen tilauksen jälkeen oli kaikkivoipa, läiskittiin ylävitosia ja todettiin, tämähän onnistuu. Tästä tulee hyvä!

Pian v. 2006 alussa entiset kollegamme Talokeskuksesta, Laineen Kimmo ja Kupiaisen Pasi liittyivät joukkoomme yrityksen osakkaiksi ja toiminta alkoi laajentua. Vuoden 2006 aikana palkkasimme myös ensimmäisen ”oikean” työntekijämme. Konsulttitalosta vuokrattu kolmen työhuoneen ja keittiön tila jäi meille pieneksi. Edessä oli muutto suurempiin tiloihin Malminkaari 9:ään, jossa toimitilamme sijaitsevat edelleen.

Hyvä maine siivitti toiminnan laajentamiseen
HSSR kasvoi pikkuhiljaa v. 2007–2013 noin yhden työntekijän vuosivauhtia. Olimme saavuttaneet pääkaupunkiseudun korjausrakentamisen markkinoilla hyvän maineen osaavina suunnittelijoina ja tunnollisina valvojina. Hyvä maine oli tuonut meille laajan asiakaskunnan ja hyvän tilauskannan, joten v. 2013 lopulla päätimme määrätietoisesti lähteä laajentamaan toimintaamme.

Suunnittelupalveluiden laajentamisessa päätimme antaa nuorille näytön paikan ja palkkasimme useita nuoria suunnittelijoita ”kisälli-oppipoika”-koulutukseen. Ja upeasti nuoret suunnittelijamme vastasivat huutoon ja ammensivat oppia meiltä wanhoilta! Valvontatyössä aiempi työmaakokemus on valttia, joten tästä syystä emme alkaneet kouluttaa uusia valvojia suoraan koulunpenkiltä. Kaikilla valvojillamme on vankka työkokemus korjausrakentamisen työmaatehtävistä.

Vahvistimme osaamistamme entisestään ostamalla pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Insinööritoimisto Huotila Oy:n liiketoiminnan v. 2015 lopulla. Kaupan myötä meille siirtyi todellinen linjasaneeraussuunnittelun Grand Old Man, Uolevi Huotila, jolla on yli 30 vuoden kokemus linjasaneerausten LVI-suunnittelusta.

Kymmenen vuotta takana, moninaiset korjaushankkeet edessä
Syksyllä 2015 juhlimme yrityksemme 10-vuotistaivalta yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa Helsingin Yrittäjälinnan pihamaalla. Uskomme, että seuraavasta kymmenestä vuodesta syntyy vähintään yhtä paljon tarinoita kerrottavaksi ja muistoja muisteltavaksi kuin ensimmäisestä vuosikymmenestä. Toivomme, että saamme seuraavankin vuosikymmenen ajan palvella asiakkaitamme yhtä lailla onnellisten tähtien alla sopivan kiireisinä ja työntäyteisinä.

Uudet tuulet puhaltavat
Kesällä 2019 myimme yrityksemme Suomen suurimmalle kuntotarkastus- ja sisäilmayhtiö Raksystemsille ja olemme nyt osa Raksystems konsernia. Toimimme yhä HSSR:n nimissä ja y-tunnuksella. Vuoden lopussa muutimme yhteisiin tiloihin Vantaan Kaivokselaan, jolloin pääsimme aloittamaan vauhdikkaan ja iloisen yhteistyön. Nyt voimme palvella asiakkaitamme yhä laaja-alaisemmin.

176
työmaata käynnissä

Tutustu työnäytteisiimme

385
työvuotta

Ota yhteyttä

5
avointa työpaikkaa

Lähetä hakemus