Nauha-arkkitehtuurin valkoinen helmi

Julkaistu 1.12.2016

As.Oy Satakallio on yksi Suomen suurimmista asunto-osakeyhtiöistä. Toteutimme kohteessa perusteellisen ulkovaipan kokonaissaneerauksen, missä uusittiin julkisivujen runkorakenteet, lämmöneristeet, verhouslevyt, ikkunat ja ovet, parvekekaiteet ja lasitukset sekä kunnostettiin parvekkeet. Lisäksi uusittiin osa vesikatoista. HSSR vastasi hankkeen suunnittelusta, projektinjohdosta ja valvonnasta. Urakka kesti noin 2,5 vuotta ja urakkasumma oli noin 13,0 M€.

Kohde oli arkkitehtoonisesti erittäin haastava ja edellytti huolellista ennakkovalmistelua sekä neuvotteluja viranomaisten kanssa. Lopputulos on saanut runsaasti kiitosta ja kohdetta on kutsuttu ”Nauha-arkkitehtuurin valkoiseksi helmeksi”.

Julkisivuyhdistys ry palkitsi As.Oy Satakallion 1. sijalla Julkisivuremontti 2017 -kilpailussa. Tuomariston perustelujen mukaan kohteen julkisivusaneeraus on erinomainen esimerkki siitä, miten 60-luvun lähiötaloille suuri ja vaativa julkisivuremontti voidaan toteuttaa onnistuneesti.

As.Oy Satakallio koostuu neljästä erillisestä kahdeksan asuinkerrosta sisältävästä asuinkerrostalosta, joiden pohjakerroksissa on asuntojen yhteistiloja sekä varasto- ja liiketiloja. Kellarikerroksissa sijaitsevat väestönsuojatilat, varastotiloja ja talojen välisten pihakansien alla autosuojat. Porvoonkadun puolelta löytyy kolme erillistä liiketilarakennusta ja Aleksis Kiven kadun puolella kaksi liikesiipeä.

Lue lisää hankkeesta KITA-lehden artikkelista ja Julkisivuyhdistyksen sivuilta.

 

Työryhmä

Anssi Väätäinen

Anssi Väätäinen
Projektipäällikkö

Mikko Suuronen

Mikko Suuronen
Rakennesuunnittelu

“HSSR:n insinöörit osaavat muun muassa kaiken.”

Pekka Ylöstalo, As.Oy Satakallio, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja