Vantaan Rajatorpassa uusittiin onnistuneesti jo kertaalleen saneerattu tasakatto

Lauri Ranta
Julkaistu 10.1.2018

Vuonna 1970 Rajatorpassa valmistunut kerrostaloyhtiö päätti keväällä 2016 olla meihin yhteydessä Rajatorpan Isännöitsijätoimisto Oy:n isännöitsijän Jukka Reinikan välityksellä, sillä vesikatto kaipasi perusteellista korjausta.

Vesikatto saneerattiin jo kertaalleen tasausvillan ja uuden kermikerroksen yhdistelmällä suoraan alkuperäisen vesikatteen päälle 90-luvulla. Oli kuitenkin korkea aika aloittaa niin sanotusti puhtaalta pöydältä ja purkaa olemassa olevat rakenteet pois uuden vesikaton tieltä. Suunnitelmat saatiin valmiiksi kesäkuussa 2016 ja urakka päästiin toteuttamaan loka-marraskuussa. Vesikatto valmistui jo reilusti ennen joulua!

Vesikatto purettiin lämmöneristekerroksen päälle valettuun pintabetonilaattaan asti. Samalla kaikki vesikaton räystäs- ja läpivientipellitykset purettiin. Työvaiheet suoritettiin pääsääntöisesti sääsuojatelineen alla vedeneristekerroksen purkamisesta johtuen. Kattokaivot viemäreineen uusittiin ja näiden sijainnit päästiin muuttamaan entistä toimivamman sadevesijärjestelmän luomiseksi. Kattoon tehtiin kaatokorjaukset Leca-soralla ja kerros päällystettiin Leca-soralaatoilla. Ilmanvaihtolaitteiden läpivientiosat korotettiin, Leca-soralaattojen päälle asennettiin uudet bitumikermikerrokset, räystäspellitykset ja läpivientipellitykset uusittiin ja lopputulos oli uudenveroinen vesikatto Rajatorppalaisessa taloyhtiössä.

Työryhmä

Lauri Ranta

Lauri Ranta
Rakennesuunnittelu
Rakennuttaminen

Joonas Hänninen

Joonas Hänninen
Valvonta

Kuvagalleria